“Studenterna efterfrågar framförallt bra studieplatser”

1. Allhuset ska göras om, vad tänker du om det?
– Jag tycker att det är bra att man ska se över Allhuset. Allhuset är idag en byggnad som trots sitt optimala läge används väldigt lite. En så pass central byggnad på campus har mycket potential att berika campuslivet på Stockholms universitet. Projektet kommer att genomföra en rad workshoppar, som studenter deltar i, där man ska komma fram till vad man kan göra av Allhuset. Är du intresserad av att delta i dessa kan du kika in på SU:s webb.


2. Vad tror du behöver göras för att Allhuset bättre ska passa studenter?
– En generell uppfräschning av huset, som idag är väldigt eftersatt, behövs. Huset har även mycket yta som idag används i väldigt liten grad men skulle kunna bli viktiga platser för studenter. Studenterna efterfrågar framförallt bra och ergonomiska studieplatser samt ytor för föreningar att mötas på. Det kan till exempel handla om att skapa mindre rum som föreningar kan hyra över längre tid för att ha en naturlig plats för möten, men även att skapa en större festlokal att hyra, som Rotundan som finns i Allhuset idag.


3. Vilken är SUS roll i projektet?
– Jag som presidial sitter även i styrgruppen där vi kommer att få in resultatet från workshopparna och kika på vad man skulle kunna gå vidare med och göra av de resultaten. I den gruppen kommer jag självklart att ha med mig den input som jag tidigare fått när jag frågat andra studenter vad de skulle vilja se i Allhuset.

Previous
Previous

Vad händer på campus i veckan?

Next
Next

Allt fler studenter med diagnoser söker hjälp med sina studier vid SU