“Formerna för vila och återhämtning måste utvecklas på universitetet”

1. Hur arbetar SUS med studiemiljö- och lika villkorsfrågor i år?
– I år driver SUS på för att hanteringen av särskilt pedagogiskt stöd ska ske centralt för att öka likvärdigheten i bedömningarna av anpassningar. SUS driver också frågan om studenters psykiska hälsa aktivt. Bland annat anser vi att universitetet måste göra mer för att synliggöra Studenthälsans verksamhet. Vi tycker också att formerna för vila och återhämtning måste utvecklas på universitetet.

2. Det finns ju även ett nätverk för studiemiljö och jämlikhet, vad diskuterar ni där?
– På det senaste mötet med nätverket fick vi en presentation om den kartläggning av studentpopulationen som universitetet har genomfört. Rapporten diskuterades i relation till breddad rekrytering. Under våren skriver SUS en rapport om examinationstidpunkt och återhämtning på SU, så därför pratade vi också om studenters möjligheter till återhämtning på universitetet. Vanligtvis brukar jag också i min roll som huvudstuderandeskyddsombud berätta om vad som diskuteras i US-utskottet och ta emot synpunkter från deltagarna på frågor att lyfta i utskottet.

3. Vad innebär det att vara huvudstuderandeskyddsombud (HSSO)?
– Att vara huvudstuderandeskyddsombud innebär flera delar. Jag är en av två studentrepresentanter i det centrala rådet för arbetsmiljö och lika villkor (RALV). Inom det så kallade US-utskottet diskuteras arbetsmiljö och lika villkorsfrågor relaterade till utbildningen på SU. Jag är också en del av SFS nätverk för studerandeskyddsombud och därför träffar jag mina motsvarigheter på andra studentkårer.


Previous
Previous

Vad händer på campus i veckan?

Next
Next

Nu kan du ansöka om Folkskoleseminariets minnesfond