“Det är roligt att se alla proffsiga studentmarskalkar”

1.Idag ska du på promotion i Stadshuset, vad är en promotion egentligen?

En promotion är en ceremoni för de som har tagit examen, där de får ta emot diplom. På SU finns två olika typer av promotionsceremonier. En i Aula Magna för de som har tagit master- /magisterexamen eller annan examen på avancerad nivå och en installations- och promotionshögtid i Stadshuset där nya professorer installeras på SU och för doktorander som ska promoveras till doktorer.

2. Vilken är din och SUS roll på promotioner?
Idag ska vi gå på installations- och promotionshögtiden, där deltar SUS presidium som gäster under högtiden. På magisterpromotionen håller SUS ordförande eller vice ordförande tal till studenterna som ska promoveras. SUS övermarskalk samordnar också de studentmarskalkar som hjälper till under de olika ceremonierna.

3. Vad är det bästa med att delta på promotioner?
Det var väldigt kul och utvecklande att få hålla tal på magisterpromotionen förra året. Jag ser fram emot att få göra det igen under läsåret. Det är också roligt att få se alla proffsiga studentmarskalkar från andra studentkårer, fakultets- och ämnesföreningar som bär upp ceremonierna med sitt stora engagemang.

Previous
Previous

Vad händer på campus i veckan?

Next
Next

Bli styrelseledamot i Cateringsverkstan i Sverige AB!