“En av motionerna handlar om höjd bidragsdel i CSN”

Delar av SUS styrelse på SFSFUM: Sara, Elis, Simon och Alexander.

Idag har Sveriges förenade studentkårers (SFS) fullmäktige, även kallat SFSFUM, börjat och kommer att pågå till på söndag. SFSFUM är SFS årliga stora sammanträde som samlar SFS 52 medlemskårer. I år anordnas SFSFUM i Malmö. Traditionen är att den stad som SFS utser till årets studentstad får uppdraget att arrangera fullmäktige. Malmö utsågs alltså till årets
studentstad för verksamhetsåret 2021/2022. SUS är självklart på plats och vi har en fyra personer stark och taggad delegation som förutom Elis och jag består av Sara Emnegard och Alexander Carvajal från styrelsen.

Vi har idag deltagit i invigningsceremonin och de åsiktstorg som hållits. Imorgon väntar fler åsiktstorg och behandling av propositioner och motioner. SUS har skickat in tre egna motioner till årets SFSFUM som vi kommer kämpa för att få
igenom. En handlar om statsbidraget till studentkårerna, en annan handlar om att vi vill att SFS ska verka för en höjd bidragsdel i CSN och att SFS ska verka för att mer kurslitteratur ska tillgängliggöras digitalt. Den tredje motionen handlar om att SFS ska verka för delvis återbetalning av studieavgiften för de internationella studenter som studerat under pandemin. Vi är också medmotionärer tillsammans med några Lundakårer till en motion om Studenthälsan.

Det är inte bara ett enda stort möte här i Malmö utan vi har också flera trevliga sociala aktiviteter. Igår hölls ett välkomstquiz. Ikväll ska vi äta middag på Malmö Rådhus tillsammans med de andra delegationerna och imorgon väntar den traditionsenliga banketten.


– Simon

Previous
Previous

Resultat för kårvalet 2022

Next
Next

Kårvalet 2022 - Årets partier och kandidater