“Studenterna är bortglömda i regeringens bidragsförslag.”

Vad har SUS för relation till SFS?

– Sveriges förenade studentkårer (SFS) är en organisation som samlar studentkårer från hela Sverige. SFS jobbar mycket med påverkansarbete i frågor som rör studenter och deras intressen, så SUS är med i SFS eftersom vi ser det som en viktig plattform för att bedriva studentpåverkan.

Vilka frågor har SUS med sig till SFS?

– De frågor som SUS driver som vi ser ett extra stort värde i att påverka SFS att också driva är framförallt frågor som rör studentbostäder och studenters ekonomi. Bostadssituationen, inte bara i Stockholm utan också i många andra delar av landet, leder till att många studenter tvingas flytta runt på osäkra kontrakt eller helt enkelt inte kan studera i den stad man önskar eftersom det inte finns någonstans att bo. Även studenters ekonomiska situation är allvarlig. Redan innan inflationen och de ökade mat- och el-priserna gick Stockholmsstudenter back flera tusen i månaden.

Vilken fråga är viktigast för dig och varför?

– Jag skulle säga att den viktigaste frågan just nu är studenters ekonomi. I de förslag till bidrag och subventioneringar som presenteras av regeringen kan vi se hur studenter närmast är en bortglömd grupp. Det är viktigt att SFS och hela studentrörelsen sätter ett större tryck på politiker och makthavare i frågan.

Previous
Previous

Vad händer på campus i veckan?

Next
Next

Ny medlemsförmån: Red Bull Gaming Sphere!