“Internationalisering leder till en mångfald av perspektiv”

Ibland känns det som att alla pratar om internationalisering! Idag var jag på ett möte med universitetet som handlade om hur fler internationella studenter vid SU ska kunna påverka sin utbildning. Andra gånger diskuterar vi hur SU kan möjliggöra för fler studenter att läsa utomlands. Som studentrepresentant inom den europeiska universitetsalliansen CIVIS kan jag också påverka gemensamma utbildningar mellan universitet i olika länder.

Varför är då internationalisering så viktigt? Ett svar på frågan är att det leder till en mångfald av perspektiv. När jag själv var utbytesstudent i Paris lärde jag mig otroligt mycket. Inte bara fördjupade jag mina ämneskunskaper – jag tog del av en för mig helt ny akademisk miljö. Allt tack vare att min institution hade ett utbytesavtal med ett annat universitet genom Erasmus+.

Jag tänker ofta tillbaka på mina månader i Paris. Inte minst en vecka som denna, när det är presidentval i Frankrike. Jag bodde bra på Svenska studenthemmet och lärde känna många franska och internationella studenter genom kurser i Quartier latin och språkcaféer i Cité universitaire. Paris är en fantastisk stad med praktfulla parker och mängder av museer. Men det var ändå studenterna jag träffade där som gjorde störst intryck på mig. À bientôt!

– Elis

En byggnad i Paris

Svenska studenthemmet i Paris

Ett universitet i Paris

Previous
Previous

Vad händer på campus i veckan?

Next
Next

Delta i studie om högskolestudenter som tillhör nationella minoriteter