“Få en bättre bild av hur kåren styrs”

1.Vad är SUS fullmäktige?

– Fullmäktige är SUS högst beslutande organ. Där sitter representanter från alla de kårpartier som ställde upp i det senaste kårvalet. I fullmäktige tas många viktiga beslut som påverkar studenter och som kan handla om SUS budget, verksamhetsplan, motioner och interpellationer.

2. Den 24 november är nästa sammanträde för fullmäktige, vad händer på sammanträdena?

– Vilka ämnen som behandlas kan se olika ut från möte till möte. Vissa möten är det mycket motioner, men ibland är det mer andra ärenden. Något som händer varje gång dock är att vi berättar vad SUS har jobbat med sedan det senaste kårfullmäktigesammanträdet. Sammanträdena är öppna för alla och jag skulle verkligen rekommendera att någon gång sitta med för att få en bättre bild av hur kåren styrs.

3. Var kan den som vill lära sig mer om kårpolitiken?

– Du hittar alltid mer information om kårpolitik och kårpartierna på vår hemsida. Snart har vi också två roliga aktiviteter där du kan få chansen att lära känna partierna lite bättre. Den första är kårfrullen 24 november där partierna kommer att stå med vid frukosten och berätta mer om sitt parti och kårpolitiken. Den andra är kårpartidebatten den 6 december klockan 12–13, där du kan få lite fördjupad information om vad partierna tycker i olika frågor.

Previous
Previous

Vad händer på campus i veckan?

Next
Next

Luciabalen biljettsläpp!