“Kafé Kåriander har medlemserbjudanden på både lunch och kaffe”

1. SUS undersökte nyligen vilka campus-frågor som är de viktigaste för studenterna. Det visade sig vara studiemiljö, studenters ekonomi och restauranger på campus. Vad gör SUS för att förbättra studiemiljön?
– SUS jobbar på flera sätt för att förbättra studiemiljön på campus. Student- och doktorandråden utser studerandeskyddsombud på varje institution som arbetar med att stärka studiemiljön på institutionen. Det finns också ett nätverk för dessa ombud som SUS håller i.
För studiemiljöfrågor som rör hela SU så driver SUS presidium sådana frågor inom rådet för arbetsmiljö och lika villkor. Som påverkansfråga driver SUS i år på för att öka kännedomen om Studenthälsans verksamhet.


2. Vad gör SUS för att förbättra studenters ekonomi?
– SUS har motionerat i SFS flera gånger om att SFS (Sveriges förenade studentkårer) ska prioritera att driva exempelvis en höjd bidragsdel i CSN mot politiken. SUS har också sett till att SSCO fortsatt prioriterar frågan om studenters hyreskostnader. Ibland träffar SUS politiker och då brukar vi prata om betydelsen av att något görs för att studenters ekonomi ska bli tryggare. Något annat som SUS gör är att vi deltar i debatten genom att skriva debattartiklar för att lyfta frågan. Vi håller också just nu på med en kampanj för att synliggöra studenters ekonomiska situation ytterligare.


3. Vad gör SUS för det ska bli billigare mat på campus?
– Det främsta SUS gör för att det ska bli billigare mat på campus är att ha medlemserbjudanden. SUS eget Kafé Kåriander har exempelvis medlemserbjudanden på både lunch och kaffe för SUS medlemmar. SUS har också en medlemsrabatt på PBX i Albano samt en medlemsrabatt på O’Learys Norrtull. Till detta anordnar vi sista torsdagen före CSN varje månad en medlemsfrukost för våra medlemmar.

Previous
Previous

Vad händer på campus i veckan?

Next
Next

Teckna ett 3-års-medlemskap och få gratis lunch på Kafé Kåriander!