“Om du mår dåligt som student kan du vända dig till Studenthälsan”

  1. Hur jobbar SUS för att främja studenters vila, hälsa och återhämtning?

    SUS arbetar på flera sätt för att främja studenters hälsa. Som tidigare år är studenters hälsa en prioriterad påverkansfråga för SUS som presidiet lyfter och driver i olika sammanhang. En del av årets fråga handlar om att få SU att bättre synliggöra Studenthälsans verksamhet. SUS fördelar även det idrottsbidrag som vi får från SU och vi har kuratorssamtal genom Allbry som medlemsförmån. Vi äger dessutom Frescati Sports Center vilket är ett bolag som sköter driften av Frescatihallen på norra Frescati!

    2. Var kan man som student vända sig om man mår dåligt?

    Om man mår dåligt som student kan man vända sig till Studenthälsan. Är man forskarstuderande kan man vända sig till sin institution. Studenthälsan erbjuder individuella samtal, workshoppar och grupper. Workshopparna handlar bland annat om tentaro, sömn och om att hitta balans i vardagen. Grupperna handlar om till exempelvis att hantera stress, hjälp för att inte skjuta upp saker och stöd för att våga tala.

    3. Hur varvade du ner under dina studier?

    Ett viktigt element för mig var att planera studierna på ett sätt som möjliggjorde för mig att vara ledig på helgerna. På så sätt kunde jag slappna av med, i mitt fall, poddpromenander och tv-spel. Det är kanske inte möjlig för alla eftersom extrajobb som många har kanske just sker på helgen men pauser för återhämtning är verkligen viktiga. En annan betydelsefull del för mig var att värna sju timmars sömn varje natt.

Previous
Previous

Vad händer på campus i veckan?

Next
Next

Målet: billigare SL-pris för studenter