“SFS ska verka för att stärka den nationella samordningen av Studenthälsan”

Maj månad går i en rasande fart. Min tid som ordförande närmar sig sitt slut och planeringen inför nästa verksamhetsår är i full gång!

I helgen avslutades Sveriges förenade studentkårers (SFS) fullmäktige, även kallat SFSFUM, som Simon skrev om i förra veckans inlägg. SUS representanter i Malmö kunde glädjas åt att vi fick igenom en ambition i SFS verksamhetsplan om att verka för att stärka den nationella samordningen av Studenthälsan. Själv blev jag vald till revisor för SFS och Simon blev vald till valberedning tillsammans med Sofia, min vän och företrädare som ordförande för SUS.

Vi har även kunnat ta del av valresultatet i årets kårval. Det är roligt att valdeltagandet i kårvalet är fortsatt högt! Jag har tillsammans med Simon kallat de nyvalda ledamöterna i kårfullmäktige till sitt första sammanträde om några veckor.

De fyra kårpartierna träffades i tisdags för att diskutera vilka prioriterade påverkansfrågor som SUS ska fokusera på under nästa år. I år har Centrala studentrådet och Centrala doktorandrådet gjort inspel som partierna utgick från när de lade sitt förslag till fullmäktige. En sammanfattning av diskussionerna går att läsa här. Fullmäktige beslutar sedan om de prioriterade påverkansfrågorna och resten av verksamhetsplanen.

– Elis

Previous
Previous

Vad händer på campus i veckan?

Next
Next

Är du SUS nya klubbmästare?