Styrelseledamot och suppleant till Folkuniversitetet Region Öst

Stockholms universitets studentkår söker just nu en ordinarie ledamot och en suppleant till styrelsen för Folkuniversitetet Region Öst.

Bakgrund

Stiftelsen är en av de fem som ingår i Folkuniversitetet. Vår stiftelse är instiftad av Stockholms universitet tillsammans med Folkuniversitetsföreningen och Stockholms universitets studentkår. Stiftelsens juridiska namn är Folkuniversitetet, Stiftelsen Kursverksamheten vid Stockholms universitet.

Folkuniversitetet arbetar med folkbildning, kultur och vuxenutbildning. Kurser i främmande språk, svenska som främmande språk, ekonomi, juridik, data, konst, dans, musik och populärvetenskapliga föreläsningar och seminarier är de dominerande aktiviteterna. Inom verksamheten ryms också ett antal fristående gymnasieskolor, kompletterande utbildningar och kvalificerade yrkesutbildningar. Skolor finns också utomlands i Brighton, Aix-en-Provence och Düsseldorf. Förbundskansliet har sitt säte i Stockholm.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är resultatinriktad och har god organisatorisk förmåga. Du är ansvarsfull, flexibel och lätt att samarbeta med. Det är särskilt viktigt att du har ett studentperspektiv, och tidigare engagemang i studentkårens verksamhet eller studentorganisationer på campus är meriterande. Erfarenheter från tidigare styrelsearbeten och relevant arbetslivserfarenhet är meriterande. Är du särskilt intresserad av och/eller har kunskaper i folkbildningsarbete, kultur, ekonomi, organisationsutveckling eller juridik är detta också meriterande.

Varaktighet

Mandatperioden för den ordinarie ledamoten är tre år, från 2024-01-01 till 2026-12-31. Mandatperioden för suppleanten är ett år, från 2024-01-01 till 2024-12-31. Det hålls ca fyra ordinarie styrelsemöten per år, varav en styrelsekonferens som brukar genomföras under hösten.

Ansökan

Sista ansökningsdag är torsdagen 30 november. Märk ansökan med ”Folkuniversitetet Region Öst” och bifoga CV och personligt brev till: rekrytering@sus.se

Kontaktpersoner

Frågor om uppdraget besvaras av Alicia Dickner, vice ordförande vid Stockholm universitets studentkår på v.ordforande@sus.se.

Vi välkomnar sökande med olika bakgrund och förutsättningar.

Previous
Previous

Vad händer på campus i veckan?

Next
Next

SUS fyller 140 år – firar med en stor fest: “Vi går all in”