“SU gick med på att markera några mikrovågsugnar som köttfria”

Tänk att vi redan är framme vid slutet av april! I måndags inleddes kårvalet och imorgon deltar SUS i det traditionsenliga valborgsfirandet på Skansen. Himlen ler i vårens ljusa kvällar och solen kysser liv i skog och sjö!

För mig har den senaste veckan dominerats av fastighetsfrågor. Att som studentrepresentant få delta i diskussioner om universitetets lokaler är faktiskt riktigt roligt. Just nu pågår exempelvis ett projekt för att utveckla Allhuset. Huset saknar i dag tydliga användningsområden men ligger centralt på campus och skulle kunna bli en knutpunkt för oss studenter.

I onsdags hade jag ett möte med SU:s referensgrupp för strategiska fastighetsfrågor. Där lyfte jag bland annat att ökade hyror för många studentföreningar på campus är ett hinder för studentlivet. På samma möte gick SU med på ett förslag från oss studentrepresentanter om att markera några mikrovågsugnar för studenter som köttfria. Kul att SUS och SU:s arbete för ekologisk hållbarhet går framåt!

Jag har även diskuterat med fastighetsägaren Akademiska Hus hur universitetets klimatavtryck kan minska ytterligare. Det finns därför goda förutsättningar för en ny studentdriven odling på Frescati. Nästa vecka har en ny kårförening för intresserade odlare ett första möte. Då är vi redan inne i maj!

– Elis

Previous
Previous

Vad händer på campus i veckan?

Next
Next

Podererat SPECIAL: Kårvalsdialog 2022!