“SUS gör skillnad i Studentstockholm”

Nu är det verkligen inte mycket kvar av terminen! Till er som har tentor och uppsatsinlämningar att tänka på säger jag – håll ut! Snart är det i alla fall sommar.

I helgen anordnade vårt samarbetsorgan SSCO – Stockholms studentkårer sin förbundskongress på Albano. Där blev jag invald i nästa års valberedning vilket känns mycket hedrande. Inför mötet hade SUS lämnat in en motion om att SSCO i sitt påverkansarbete ska prioritera att nybyggda studentbostäder också ska ha rimliga hyror. Förslaget fick stöd av andra studentkårer och är nu en del av SSCO:s verksamhetsplan för nästa år. Med andra ord gör SUS skillnad i Studentstockholm! Tillsammans med just SSCO anordnade vi denna vecka också en debatt mellan två kommunpolitiker där fler aspekter av studenters ekonomi blev belysta.

Även ledamöterna i kårfullmäktige har sammanträtt nyligen. Det var trevligt och lite högtidligt att träffa kårfullmäktige fysiskt igen. Vid mötet antogs vår egen verksamhetsplan med nya prioriterade påverkansfrågor. Dessutom valdes nästa års kårstyrelse och presidium. Nu står det alltså klart att Simon kommer att efterträda mig som ordförande och att Disa, som suttit i kårstyrelsen i två år, tar över som vice ordförande. Redan nästa vecka börjar vår överlämning. Jag ser fram emot detta – och resten av sommaren förstås!

– Elis

Previous
Previous

Nytt presidium vid årets valfullmäktige 2022

Next
Next

Vad händer på campus i veckan?