“Tips är att besöka SUS kårpub och fakultetsföreningarnas pubar”

1. Tips på aktiviteter på campus som kan göra livet lite roligare den här tiden på året?
– Det är roligare att göra saker tillsammans med andra. Vissa föreningar har vinterrelaterade aktiviteter som skridskoåkning. SUS har också ett medlemserbjudande hos Romme Alpin där våra medlemmar får billigare liftkort och gruppträning för nybörjare. Ett ständigt aktuellt tips är naturligtvis att besöka SUS kårpub och fakultetsföreningarnas pubar. Sen kan jag rekommendera att själv engagera sig i ett kårparti, student- och doktorandråd eller en kårförening.


2. Vilka åtgärder tycker du behövs för att hjälpa studenter som kämpar med ekonomin och hälsan under vintermånaderna?

– En viktig åtgärd tror jag skulle vara att göra om terminssystemet för att ge studenter en vinterledighet vilket skulle göra att studenter kommer in i vårterminen mer utvilade än vad de är idag. Sen så är det för mig uppenbart att studiemedlet inte räcker i Stockholm. Detta blir extra tydligt nu i början av året när även hyrorna höjs relativt mycket. Nästa vecka presenterar SSCO – Stockholms studentkårer studentbudgeten för 2023 i Kårsalen i Studenthuset så då får vi se exakt hur det är.


3. Vad brukar du göra i Stockholm på vintern?
– Jag har under många år åkt längdskidor under vintern. Det är mycket fridfullt men även bra motion vilket är av godo för såväl den fysiska som psykiska hälsan. SSIF anordnar kurser i längdskidor för den som vill prova på. En annan sak är naturligtvis att åka skridskor. Med rätt kläder kan även en vinterpromenad vara riktigt trevlig, i alla fall om en termos varm choklad tas med.

Previous
Previous

Vad händer på campus i veckan?

Next
Next

Ny medlemsförmån: 15% på digital kurslitteratur