“Vi möjliggör för föreningarna att skapa fler aktiviteter”

Hur samarbetar SUS med föreningarna på campus?
– SUS träffar andra kårer, fakultetsföreningarna och de två stora ämnesföreningarna i Campusrådet för att diskutera gemensamma frågor och aktiviteter. Vi har även gemensamma aktiviteter i form av till exempel en vårpicknick och campusrådssittningen som sker om några veckor. Utöver det försöker vi möjliggöra för föreningarna på campus att skapa ännu fler egna aktiviteter och samverka med varandra genom att vi delar ut projektbidrag.


Hur samarbetar SUS med fakultetsföreningarna Humanistiska föreningen (HumF), Naturvetenskapliga föreningen (NF) och Samhällsvetenskapliga föreningen (SF)?
– Vi har ett samarbetsavtal med dessa föreningar, vilket bland annat innebär att när du går med i SUS får du välja till ett medlemskap i en av föreningarna utan extra kostnad. Detta tror vi skapar ett stort mervärde för studenterna då de får tillgång till mer av campuslivet.


Hur har SUS satsning på att få ut mer resurser till campus hjälpt skapa ett bättre föreningsliv där?
– SUS har finansierat delar av flera föreningars insparkar, vilket vi tror är väldigt värdefullt. Som ny student kan du lätt känna dig lite vilsen och det känns bra att kunna bidra till ett bra mottagande av dessa studenter. Vi vill även slå ett slag för de evenemang som har riktat sig specifikt mot internationella studenter då vi tror att det är en grupp som kan behöva lite extra uppmärksamhet eftersom de inte har ett kontaktnät i Stockholm sen innan. NF höll till exempel under hösten i en sittning som riktade sig mot internationella studenter.

Previous
Previous

Vad händer på campus i veckan?

Next
Next

Bli nominerad till uppdrag hos SFS!