“Vi serverar bara vegetarisk mat”

1.Vad säger SUS påverkansfråga 2022/2023 om ekologisk hållbarhet?
– SUS jobbar delvis mot universitet genom att till exempel påverka deras klimatfärdplan och hur de ska jobba med hållbarhet. Vi serverar även bara vegetarisk mat både på våra evenemang, i vårt café och på våra egna möten.

2. På vilka andra sätt jobbar SUS med ekologisk hållbarhet?
– Bland annat har vi en hel del förmåner för våra medlemmar som kan bidra till ökad hållbarhet. Till exempel att kunna hyra en cykel till ett förmånligt pris eller att få rabatt i Kåriander. Vi tänker även mycket på vad vi köper in och beställer vegetarisk mat från lokala restauranger till våra möten för att på så sätt undvika onödiga transporter. Vi har även länge bedrivit påverkansarbete mot universitetet angående att de ska flyga mindre och att de ska ta hänsyn till hållbarhet vid till exempel nybyggnationer.

3. Har du några hållbarhetstips som du brukar tänka på i vardagen?
– Jag tänker mycket på vad jag äter. Det handlar delvis om att jag inte äter kött, men även att jag försöker köpa råvaror som är så närodlade och i säsong som möjligt. En annan sak som är både hållbart och vänligt för plånboken är att ha med sig en kaffetermos och vattenflaska när man är på campus. På så sätt undviker man att köpa kaffe och vatten i pappers- eller plastförpackningar och bidrar till en ökad hållbarhet.

Previous
Previous

Vad händer på campus i veckan?

Next
Next

Endast ett parti vill höja CSN