“Du kan starta ett eget kårparti”

Tips till nya studenter på SU?
– Mitt första tips är att plugga tillsammans med andra. Ibland kan studierna kännas tunga och svåra, då kan det vara till stor hjälp att gå ihop med några som läser samma kurs och plugga tillsammans så att man kan bolla och diskutera uppgifterna med varandra. Mitt andra tips är att gå med i en förening. På SU finns bland annat tre fakultetsföreningar: Samhällsvetenskapliga föreningen, Humanistiska föreningen och Naturvetenskapliga föreningen samt en mängd ämnes- och kårföreningar. Att gå med i en förening kommer att göra att du har roligare under din studietid och dessutom kan du gå med i en av fakultetsföreningarna på köpet i ditt SUS-medlemskap. Mitt sista tips är att hitta så mycket kurslitteratur som möjligt begagnat via till exempel Campusbokhandeln eftersom man som student ofta lägger mycket pengar på litteratur. Det kommer att göra att du har mer pengar över till annat!

Vilka aktiviteter får en inte missa i terminsstarten?
– Nästa vecka håller vi på SUS bland annat både i speedfriending på tisdagen och torsdagen. På tisdagen håller även kårpuben öppet för den som vill hänga lite och lära känna sina nya kurskamrater bättre. Men även föreningarna har verksamhet under välkomstperioden. Du kan till exempel få guidade turer i Stockholm från både Humanistiska och Samhällsvetenskapliga föreningen eller gå på spelkväll hos Naturvetenskapliga föreningen och varför inte testa att gå på deras pubar också för att lära känna ännu fler på Campus. 

Vad av det SUS har att erbjuda vill du att fler studenter ska upptäcka den här terminen?
– Du kan till exempel få möjlighet att påverka din utbildning genom att gå med i ditt lokala studentråd och ta olika studentrepresentationsuppdrag. Du kan även vara med och påverka SUS och hur vi styrs genom att gå med i eller starta ett eget kårparti. 21 februari kommer SUS att hålla en workshop just i hur du gör detta men du kan redan nu kolla in kårpartiernas kontaktuppgifter på SUS hemsida. Det finns även en mängd kårföreningar som intresserar sig för alla möjliga frågor. Även dem kan du hitta på hemsidan om du vill veta mer!

Previous
Previous

Snart blir Lappis Sveriges största bostadsområde för studenter

Next
Next

“SUS fördömer dessa uppenbara brott mot mänskligheten”