“SUS fördömer dessa uppenbara brott mot mänskligheten”

I början av oktober uttalade SUS presidium sitt stöd för de studenter och medborgare som protesterar för mänskliga rättigheter i Iran. Protesterna startade till följd av att Mahsa Jîna Amini avled efter att ha gripits av sedlighetspolisen i Iran. Ett gripande som skedde enbart på grund av att hon enligt sedlighetspolisen bar sin slöja på ett sätt som bryter mot iranska statens slöjtvång.

Studenter har varit drivande i protesterna som många gånger skett på olika campus i Iran. De senaste dagarna har vi nåtts av information om att deltagare i protesterna har avrättats av den iranska staten. Stockholms universitets studentkår fördömer i de kraftigaste ordalag dessa uppenbara brott mot mänskligheten.

Vi vill med detta även upprepa vårt stöd till protesterna. Alla människors rätt till självbestämmande och yttrandefrihet måste värnas. SUS har i veckan tagit initiativ till att stödja bildandet av en kårförening med syfte att uppmärksamma protesterna i Iran. För mer information om föreningen kontakta SUS verksamhetsutvecklare.

Previous
Previous

“Du kan starta ett eget kårparti”

Next
Next

Schack – en stor hit på Kårpuben