“Är ni klara med terminens examinationer? Hur firar ni att terminen är slut?”

Denna vecka är den sista på vårterminen och för hela läsåret 21/22. Jag hoppas ni känner er nöjda med den termin som varit och att ni nu får tillfälle att fira att terminen är över!

"Tre generationer av vice och ordföranden i SUS på högtid. Elis, Sofia, och jag. Bilden är tagen av SUS verksamhetschef Camilla Sjölund Lundevall som också deltog i högtiden."

Jag fick själv anledning att fira efter valfullmäktige förra veckan. Som Elis skrev i förra bloggen så kommer jag fortsätta i presidiet även nästa verksamhetsår. Jag ser väldigt mycket fram emot att få axla ansvaret som SUS ordförande och det ska bli roligt att samarbeta med SUS nya vice ordförande Disa Ahlblom-Berg. Denna veckan har vi påbörjat överlämningen som kommer hålla på fram till den 1 juli då vi formellt tillträder.

Förutom överlämningen så har veckan också bjudit på två tillfällen där jag fått möjligheten att sätta på mig finkläderna igen och fira andra personers och organisationers framgångar.

I tisdags var det installations- och promotionshögtid i Stadshuset. Högtiden, vars huvudsakliga syfte är ceremonin där nya professorer på SU installeras och nya doktorer promoveras, var den första sedan 2019. De som fick gå uppför trappan i Blå hallen och ta emot diplomen hade alltså fått vänta med firandet ett bra tag. Efter ceremonin så var det en utmärkt bankett i Gyllene salen med tal och sång.

I torsdags fick jag det stora nöjet att representera SUS på en middag i Spökslottet som anordnades av Stockholm TRIO-lärosätena SU, KTH och KI. Detta var för att fira att University of Tokyos (UTokyo) rektor Teruo Fujii är i Stockholm och att TRIO och UTokyo har signerat en fortsättning av ett samarbetsavtal. Det var en väldigt trevlig middag och intressant att höra om högre utbildning i Japan.

– Simon

Previous
Previous

Övermarskalk till Stockholms universitets studentkår (SUS)

Next
Next

Stockholms universitets studentkår: Vi kräver stödpaket till studenterna, Damberg och Ekström!