Övermarskalk till Stockholms universitets studentkår (SUS)

Är du Stockholms universitets studentkårs (SUS) nya övermarskalk? Vi söker dig som vill driva och utveckla SUS traditionsbärande verksamhet under HT 2022/VT 2023. Uppdraget är ett arvoderat förtroendeuppdrag.

Stockholms universitets studentkårs vision är att de studerandes inflytande, medverkan och gemenskap under sin tid på universitetet skapar en studietid i världsklass. Stockholms universitets studentkårs uppdrag är att främja förutsättningarna för detta vid Stockholms universitet.​​

Om uppdraget

Övermarskalken planerar, synliggör och genomför studentkårens traditionsbärande verksamhet. Du samordnar studenternas närvaro vid akademiska högtider vid Stockholms universitet, allt i linje med SUS vision och målsättningar.

I ditt uppdrag som övermarskalk kommer du att:

  • samordna studentkårens deltagande i akademiska högtider (SU:s professorsinstallation, doktorspromotion och magisterpromotion, Nobelfestligheterna samt Valborg)

  • ansvara för studentkårens ordensband och medaljer

  • ansvara för att hålla kontinuerlig kontakt med fakultetsföreningar, övriga studentkårer och Stockholms studentkårers centralorganisation (SSCO) i traditionsbärande frågor

  • ansvara för genomförandet av en sittning för Campusrådets föreningsstyrelser under VT 2023.

SUS har en lång tradition av att anordna Luciabalen varje år i december. Om lämpligt kan det finnas möjlighet att kombinera ett uppdrag att planera, synliggöra och genomföra Luciabalen 2022 med övermarskalkuppdraget. Även detta är i sådana fall ett arvoderat uppdrag.

Om dig

Du vill arbeta för aktiv studentmedverkan i campus utveckling.

Vi ser gärna att du

  • har erfarenhet av projektarbete och helst projektledning

  • har erfarenhet av att arbeta målinriktat med kommunikation till breda grupper

  • har erfarenhet av att lösa uppgifter självständigt och i projekt/arbetsgrupper utifrån tydliga mål och en gemensam värdegrund

  • trivs med att jobba i team

  • talar och skriver svenska flytande.

Kännedom om Stockholms universitets organisation och struktur är meriterande.

Om att vara förtroendevald

Övermarskalksuppdraget är ett arvoderat, studentdrivet förtroendeuppdrag. Utifrån SUS målsättningar och värdegrund arbetar du självständigt och i samverkan med studentföreningar på campus för alla studenters möjlighet till en studietid i världsklass. 

Praktiskt rörande uppdraget

  • Arvodet för uppdraget som övermarskalk är 2500 kronor i månaden. Vid ett utökat uppdrag som projektledare för Luciabalen utgår ett högre arvode.

  • Som förtroendevald omfattas du inte av kollektivavtal.

Om uppdragets längd

Uppdraget som övermarskalk pågår från och med den 15 augusti 2022 till och med 31 maj 2023.

Vid ett utökat uppdrag som projektledare för Luciabalen pågår detta från och med 10 oktober 2022 till och med den 6 januari 2023.

Så här söker du uppdraget

Sista ansökningsdag är den 17 juni 2022. Ansökningar behandlas löpande.
Skicka personligt brev och CV till rekrytering@sus.su.se

Märk din ansökan med ”Övermarskalk”. Vi välkomnar sökande med olika bakgrund och förutsättningar.

Om oss

Stockholms universitets studentkår är en medlemsorganisation för alla SU-studenter. Vi arbetar för att förbättra studenternas villkor och vardag. Vår målsättning är en studietid i världsklass där du som student är aktivt medskapande i att påverka din utbildning och ges möjlighet till ett rikt socialt liv på campus. Vi är även en bolagskoncern som arbetar för studentvänliga priser på träning och restaurang- och cafébesök.

Vi värdesätter professionalitet, engagemang, öppenhet och tillgänglighet.

Mer information

Frågor om SUS, förtroendeuppdraget och rekryteringsprocessen skickas till rekrytering@sus.su.se.

För frågor om uppdragen är du dessutom välkommen att kontakta SUS presidium (ordförande och vice ordförande) på presidiet@sus.su.se.


Är du nyfiken på hur vardagen på SUS ser ut? Följ oss på Instagram @sustudentkar

 

Previous
Previous

“Det jag framför allt bär med mig är möten med er medlemmar”

Next
Next

“Är ni klara med terminens examinationer? Hur firar ni att terminen är slut?”