“Studietiden blir roligare när en väljer att engagera sig”

1. Varför ska fler engagera sig i studentföreningarna tycker du?
För att studietiden blir så mycket roligare och intressantare när en väljer att engagera sig. Att i en förening få ägna sig åt ett eller flera andra intressen vid sidan om studierna på SU gör det enklare att klara själva studierna. Det bidrar också till att en får möjlighet att träffa andra studenter än just de som studerar samma kurs. Engagemang i en förening är också en bra merit på CV:t.

2. Vilka är dina erfarenheter av föreningslivet på campus?
Mina erfarenheter är främst genom mitt engagemang i Stockholms universitets politicesstuderande (SUPS), vilken är en underförening till den Samhällsvetenskapliga föreningen (SF). Jag satt i styrelsen under 2018 och var då ordförande för utbildningsutskottet som arrangerade studiebesök, arbetsmarknadsmässa tillsammans med institutionen och det Statsvetenskapliga ämnesrådet (SVÄR) och en debatt inför riksdagsvalet. Det var väldigt roligt och dessutom personligt utvecklande!


3. Hur kan studenterna hitta en förening som passar dem?
Till exempel så kan du hitta information om de över 30 föreningarna som finns på SU på SUS hemsida. Den 19 oktober är det dessutom dags för SUS kårföreningsmässa i Södra huset, ett utmärkt tillfälle för att hitta en förening! Om en student mot förmodan inte hittar en förening som passar dem så är det enkel att starta upp en med hjälp av SUS.

Previous
Previous

Arbeta extra med studenträttigheter

Next
Next

Styrelseledamot och suppleant till Folkuniversitetet Region Öst