Arbeta extra med studenträttigheter

Stockholms universitets studentkår (SUS) fortsätter att stärka studenternas möjligheter till inflytande, medverkan och gemenskap på Stockholms universitet. För att göra just det behöver vi nu förstärka SUS verksamhet som ger stöd till enskilda studenter. Är det dig vi söker?

Stockholms universitets studentkårs vision är att de studerandes inflytande, medverkan och gemenskap under sin tid på universitetet skapar en studietid i världsklass. Stockholms universitets studentkårs uppdrag är att främja förutsättningarna för detta vid Stockholms universitet.

Om uppdraget

Just nu behöver SUS stärka upp med ett extra ombud som, vid sidan av sina studier, arbetar specifikt med att ge stöd och råd till studenter och doktorander på Stockholms Universitet i olika rättsliga frågor en student kan ställas inför i relation till sina studier. Det kan exempelvis gälla avstängning från studier eller andra svårigheter i kontakt med universitetet eller där universitetet har agerat felaktigt. Studentkåren ger studenter och doktorander stöd i dessa frågor utifrån gällande lagar och regler och stöttar individen för att denna själv ska kunna driva sitt ärende vidare. Du kan läsa mer om ombudens arbete med enskilda ärenden här.

I din roll som ombud arbetsleds du av teamledaren för Team påverkan och inflytande

Om dig

Vi söker dig som just nu studerar inom det samhällsvetenskapliga området såsom juridik, socialt arbete eller beteendevetenskap och söker extra arbetslivserfarenhet under dina studier. Du är intresserad av rättighetsfrågor och av möjligheten att stötta studenter och doktorander genom hela handläggningsprocessen, från mottagande av ärende genom eventuella möten med studenten, till avslut. Tidigare erfarenhet av arbete med ärendehandläggning, administrativt arbete, studentinflytande eller facklig verksamhet är meriterande. Vårt huvudsakliga arbetsspråk är svenska, men då Stockholms universitet har många internationella studenter måste du vara trygg i att prata och skriva på engelska. Som person är du förtroendeingivande, pedagogisk och lyhörd. Du har lätt för att samarbeta med andra samt anpassa dig efter nya arbetsformer och rutiner.

Om tjänsten

Tjänsten är en allmän visstidsanställning på upp till 50% med start snarast tom 2023-03-31 med eventuell möjlighet till förlängning. Du kommer att ha möjlighet att arbeta på SUS kansli, som ligger i ljusa lokaler i direkt anknytning till Stockholm universitetet på campus Frescati och möjlighet att till viss del arbeta på distans. Vi erbjuder, förutom en härlig grupp kollegor att arbeta med, även friskvårdbidrag och ordinarie arbetstid på 36,25 timmar i veckan (gäller heltid). Tjänsten omfattas av gällande kollektivavtal.

Välkommen med din ansökan!

Skicka ditt personliga brev och ditt CV till rekrytering@sus.su.se. I det personliga brevet vill vi att du besvarar frågan varför du vill arbeta hos just oss och vad du tror att du kan tillföra SUS och rollen som ombud. Märk din ansökan med ”Ombud”. Vi välkomnar sökande med olika bakgrund och förutsättningar.

Mer information

Frågor om SUS, tjänsten och rekryteringsprocessen besvaras av Jenny Wirén, teamledare för Team påverkan och inflytande, på telefon 08-674 62 06 eller jenny.wirén@sus.su.se. Fackliga frågor av Loke Jansson Grönwald, ordförande för SUS lokala Unionen-klubb på Stockholms universitets studentkår, telefon 08-674 62 05, loke.jansson@sus.su.se

Arbetsgivare

Stockholms universitets studentkår
Universitetsvägen 2 A
114 18 Stockholm

sus.su.se

Previous
Previous

Vad händer på campus i veckan?

Next
Next

“Studietiden blir roligare när en väljer att engagera sig”