“SU måste integrera hållbarhetsbegreppet i sina utbildningar”

1. Vad är det Områdesövergripande rådet?
– I Områdesövergripande rådet (OR) diskuteras frågor som är gemensamma för hela universitetet och frågor relaterade till universitetsbiblioteket. OR är ett beredande organ till Universitetsstyrelsen så där sitter universitetsledningen och vissa områdeskansli- och avdelningschefer. Jag och SUS vice ordförande Disa sitter som studentrepresentanter i OR tillsammans med en doktorandrepresentant.

2. Vilka frågor tas upp där?
– Det varierar, men på nästa OR hålls först en presentation om forskningsindikatorer. Sedan följer diskussion om universitetets riskanalys och om universitetets klimatfärdplan. Slutligen kommer vi prata om en biblioteksfråga.

3. Vad lyfter SUS i OR för att förbättra situationen för studenter?
– Presidiet kommer särskilt att fokusera på diskussionen om riskanalysen och om klimatfärdplanen. Vi vill att frågan om tillgång på bostäder för studenter fortsatt ska finnas med i riskanalysen och att universitetet ska skriva fram att studenter kan påverka bostadssituationen genom påverkansarbete. I diskussionen om klimatfärdplanen kommer vi trycka på att universitetet måste integrera hållbarhetsbegreppet mer i sina utbildningar.

Previous
Previous

Vad händer på campus i veckan?

Next
Next

Regeringens budgetproposition försämrar situationen för studenter