SUS driver viktiga frågor i SFS och SSCO

Många frågor som rör studenter vid SU rör också fler studenter i Stockholm och i Sverige. Därför är SUS medlem i Stockholms studentkårers centralorganisation (SSCO) och Sveriges förenade studentkårer (SFS). Genom vårt medlemskap och deltagande i dessa organisationer påverkar SUS studenternas vardag på bred front. Nyligen har årsmöten hållits, där SUS har varit aktiva och påverkat beslut. 

En viktig fråga för SUS har alltid varit psykisk hälsa. Därför har SUS inom SFS drivit frågan om möjligheten till deltidssjukskrivning för studenter och hur lärosätena säkerställer att studenter kan delta i sina kurser på halvfart. För att stärka studenternas röst har SUS styrelseledamot Martin Hansson valts in i SFS styrelse. SUS röstade också för det valda presidiet som båda två kommer från Stockholmslärosäten. Stockholm är Sveriges största studentstad och därför är det viktigt med representation. Vi hoppas vi tryggar det även i framtiden då vår vice ordförande Alicia Dickner även valdes in i valberedningen för SFS. 

På regional nivå har SUS fokuserat på den ekonomiska aspekten av att vara student i Stockholm. SSCO driver frågor om sänkning av kostnaden för SL-kortet, en fråga som SUS tidigare drivit igenom och som vi fortsatt stödjer. SUS ordförande för 2023/2024, Disa Ahlblom-Berg, valdes till SSCO:s nästa ordförande och vi litar på att perspektivet som student vid SU är något hon kommer behålla även där. 

SUS strävar efter att säkerställa att studenter vid Stockholms universitet kan påverka både sin kurslitteratur men också frågor som rör hela Sverige. Genom sitt arbete i SSCO och SFS ser SUS till att dessa möjligheter finns. 

Previous
Previous

SUS presidium lämnar över stafettpinnen  

Next
Next

Frågor och svar om encampment på SU