SUS presidium lämnar över stafettpinnen  

Verksamhetsåret 2023/2024 rör sig mot sitt slut, vilket också innebär att SUS nuvarande ordförande, Disa Ahlblom-Berg, och vice ordförande Alicia Dickner, snart lämnar över till SUS nästa presidium. Det har varit ett år fyllt av utmaningar och möjligheter. Våra ledare har gång på gång visat sitt engagemang och drivit frågor om studenters inflytande, förutsättningar och gemenskap på Stockholms universitet. Här berättar Disa och Alicia om sin tid som SUS presidium:

Disa Ahlblom-Berg 

Beskriv din tid som SUS ordförande med tre ord:   

Utmanande, roligt och relationskapande! 

Vilka framgångar är du mest stolt över under din tid som SUS ordförande?   

Det finns flera saker att vara stolt över men en specifik sak som jag är väldigt stolt över är att ha varit med och tagit fram de nya reglerna för riktat pedagogiskt stöd på SU. De kommer förhoppningsvis göra det både lättare att söka för studenter och leda till att handläggningstiderna förkortas.   

Vilka lärdomar tar du med dig från denna erfarenhet?   

Det finns mycket jag har lärt mig av att leda SUS men en av de störta erfarenheterna är hur mycket jag har lärt mig om mig själv. När jag blev vald till SUS presidium för två år sedan tänkte jag till exempel att jag inte alls kunde prata inför människor och inledde alla mina tal med att jag var dålig på att hålla tal. Sedan dess har jag verkligen utmanat mig själv och klarat av att hålla tal inför massor med människor, till exempel på Albano-invigningen eller när jag deltade i en panel på hållbarbarhetsforum.   

Ditt bästa minne från din tid som ordförande:   

Det är supersvårt att välja ett minne eftersom jag bär med mig många fantastiska minnen från min tid på SUS. Men ett av de bästa skulle jag säga är campusrådssittningen! Det finns något väldigt fint i den gemenskapen som finns på campus mellan föreningarna, och den sittningen är helt klart en av de mysigaste sittningarna som man kan gå på.   

Bästa råd som du skulle ge din efterträdare:   

Våga fråga när du inte förstår något! Det är mycket att sätta sig in i, och det kan kännas lite överväldigande. Det finns dock massa personer runt omkring som man kan fråga om något känns oklart både kansliet, styrelsen, företrädare och andra som har gjort det mesta av det ni kommer göra.   

Vad händer för dig härnäst?  

Jag tillträder som ordförande för SSCO den 1 juli! 

Alicia Dickner 

Beskriv din tid som SUS vice ordförande med tre ord:

Roligt! Lärorikt! Jättejobbigt!

Vilka framgångar är du mest stolt över under din tid som SUS vice ordförande?

Vi har jobbat otroligt bra för att ge SUS och studentinflytande bättre förutsättningar i framtiden.

Vilka lärdomar tar du med dig från denna erfarenhet?

Vikten av att kunna samarbeta och planera för att ha rum att vara flexibel när det klämmer, det tror jag är det vi fått göra mest under året - från stora samhällshändelser till att all glögg spilldes ut samtidigt som gästerna anlände till Luciabalens glöggmingel.

Ditt bästa minne från din tid som vice ordförande:

Jag har gjort otroligt mycket kul, men rektorsrekryteringen är nog det som känns både roligast och viktigast.

Bästa råd som du skulle ge din efterträdare:

Bygg relationer med varandra inom presidiet och styrelsen, träffa studenter och ha kul!

Vad händer för dig härnäst?

Jag börjar jobba som ämneslärare! Och läser förhoppningsvis vid sidan klart min master. Men jag tillträder som vice ordförande för SUS valnämnd, och i valberedningen för SFS och SSCO, så lite är jag nog kvar ändå.

Previous
Previous

Tack Studietid!

Next
Next

SUS driver viktiga frågor i SFS och SSCO