Betydelsen av studentmedverkan inkluderas i universitetets nya strategier

I förra veckan fattade Universitetsstyrelsen beslut om nya strategier för universitetet för perioden 2023–2026. De nya strategierna innefattar nu formuleringar om betydelsen av studentmedverkan och ett levande studentliv vid Stockholms universitet, något SUS ser positivt på.

– Vi har drivit på i frågan och ser fram emot fortsatt dialog med bland annat universitetet för att stärka studentlivet på campus, säger SUS vice ordförande Disa Ahlblom-Berg.

På universitetsstyrelsemötet fattades också beslut om en ny riskanalys för 2023–2024. Den övergripande strukturen för riskanalysen har gjorts om, men inkluderar precis som tidigare studentbostadsbristens och de höga hyreskostnadernas konsekvenser för studenter och doktorander.

– SUS är glada över att universitetets riskanalys även fortsättningsvis visar på studentbostadssituationens konsekvenser för studenter och doktorander i Stockholm. Det är nu viktigt att SU fortsätter sitt påverkansarbete för att sätta press på kommuner och bostadsföretag för att öka byggnationen av studentbostäder, säger SUS ordförande Simon Froster Delbom.

Previous
Previous

Vad händer på campus i veckan?

Next
Next

“Vi arbetar för att SU ska införa vinterledighet”