"Campus är mitt hem" – veckans 3 frågor till Simon!

1. Vad ser du mest fram emot den här terminsstarten?
Jag ser mycket fram emot att i olika sammanhang träffa såväl nya som rutinerade studenter på campus. Vid SUS tält vid universitetets tunnelbanestation, på sittningar med vänföreningar och i SUS kårpub i Kafé Kåriander i Studenthuset. Att också ta del av och se det engagemang som finns. Campus är mitt hem och det är betydligt mycket mer hemtrevligt under terminerna.

2. Vilket är ditt bästa minne från en terminsstart på SU?
Jag hade en väldigt rolig inspark när jag började på SU. Det var anordnat av Stockholms universitets politicesstuderande (SUPS) som är en underförening till den Samhällsvetenskapliga Föreningen (SF). Höjdpunkten var när vi hade Amazing Race och skulle utföra alla möjliga olika uppdrag. Bland annat namninsamling för lägre hastighet i T-banan. Det gick inte så värst bra, haha!

3. Varför ska nya studenter gå med i SUS tycker du?
För att vara med och påverka sin utbildning och studiesituation till det bättre. SU är din vardag så varför inte vara med och göra den så bra som möjligt? Dessutom blir studietiden mycket roligare när du får träffa nya vänner och gör roliga saker. Exempelvis så kan du engagera dig i kårpuben eller i ditt lokala studentråd. Vi har också många olika medlemserbjudanden på exempelvis mat och kurslitteratur som gör studentplånboken lite lättare, vilket är tacksamt i tider av hög inflation.

Previous
Previous

Universitetsalliansen vill se förbättrad trafik mellan campusen

Next
Next

“Studenter har inte råd med de nybyggda studentlägenheterna”