Universitetsalliansen vill se förbättrad trafik mellan campusen

Under onsdagen skickade universitetsalliansen Stockholm trio in skrivelser till Stockholms stad och Region Stockholm. Skrivelserna redovisar förbättringar som trion önskar se rörande kommunikationerna mellan universitetsområdena.

I skrivelsen till Region Stockholm framför Stockholm trio bland annat att de har noterat att direktbussar mellan Frescati och Karolinska institutet (KI) har tagits bort, att busslinje 50 är överbelastad och att de önskar se förbättrade bussförbindelser på sträckan Stockholms universitet (SU) – Albano – KI.

Till Stockholms stad framför de även förslag på förbättringar på Roslagsvägen, däribland att hastighetsbegränsningen sänks från 50 till 40 km/h för att undvika att gång- och cykeltrafikanter hamnar i trafikolyckor.

Stockholm trio är sedan 2019 ett samarbete mellan SU, KI och KTH med syfte att lyfta fram den internationellt framstående akademiska miljön i Stockholm och att skapa förutsättningar för nya samarbeten mellan de tre universiteten och andra aktörer. Skrivelserna har undertecknats av universiteten men även KI-kåren Medicinska föreningen, Tekniska högskolans studentkår, Akademiska Hus, Svenska bostäder och SUS.

– Det är ett styrkebesked att studentkårer, lärosäten och bostadsföretag gemensamt agerar för att stärka de fysiska kommunikationerna till våra campus. För SUS är det särskilt viktigt att bussförbindelserna stärks för att studenter ska kunna ta sig till Albano och Frescati på ett mindre stressigt sätt än idag. Vi tycker också att det är viktigt att Roslagsvägen är en trygg väg för studenter att korsa, säger SUS ordförande Simon Froster Delbom.

Du kan läsa skrivelsen till Stockholms stad här och skrivelsen till Region Stockholm här.

Previous
Previous

Vad händer på campus i veckan?

Next
Next

"Campus är mitt hem" – veckans 3 frågor till Simon!